Jobb med kjernen av systemdrift og bidra til sikker strømforsyning

Statnett har i oppdrag å sikre strømforsyningen i Norge døgnet rundt hele året. Vil du ta del i det viktige oppdraget?

Video overlay bilde

Stillingsbeskrivelse

Som systemdriftsingeniør vil du ha ansvar for å overvåke kraftflyt og forsyningssikkerhet i det norske kraftsystemet. Du vil videre analysere behov og iverksette tiltak for å ha tilfredsstillende driftssikkerhet, samt gjøre en teknisk/økonomisk vurdering av tiltakene.

En viktig del av rollen innebærer å regulere balansen mellom kraftproduksjon og forbruk ved bruk av regulerkraftmarkedet og utarbeide markedsinformasjon. Som systemdriftsingeniør representerer du Landssentralen i utviklingsarbeid og vil samarbeide med de øvrige nordiske systemansvarlige, nettselskap og produsenter.

Vi søker nå flere nye medarbeidere til Landssentralen, plassert i moderne lokaler på Nydalen i Oslo. Stillingen innebærer skiftarbeid og inngår i en vaktplan for å sikre at kraftsystemet til enhver tid er i balanse.  Det må gjennomføres 5 måneder opplæring med praktisk og teoretisk eksamen før oppstart i selvstendig vakt.

 • Arbeidsgiver: Statnett
 • Stillingstittel: Systemdriftsingeniør
 • Frist: Snarest
 • Ansettelsesform: Fast
 • Sted: Nydalen, Oslo
 • Hos oss får du

 • Spennende oppgaver og utfordringer

  Vi tilbyr spennende oppgaver og utfordringer i et unikt og uformelt arbeidsmiljø. Hos Statnett har vi et viktig samfunnsoppdrag og et tett sammenknyttet arbeidsmiljø.

 • Attraktive betingelser

  Vi tilbyr konkurransedyktig lønn og regulert arbeidstid for en balansert livsstil, samt gode pensjons- og forsikringsordninger.

 • Karriereutvikling og teknologisk vekst

  Utforsk karrierevekst gjennom utfordrende prosjekter, faglig utvikling, og deltakelse i spennende teknologiske initiativer med cutting-edge verktøy

Om arbeidsgiveren

Statnett er ansvarlig for å bygge, drifte og vedlikeholde det norske kraftsystemet. Vi er et statsforetak eid av staten ved Energidepartementet.Vårt oppdrag er å sikre strømforsyningen gjennom drift, overvåking og beredskap døgnet rundt. Vi skal også legge til rette for å realisere Norges klimamål, og for verdiskapning for våre kunder og samfunnet. Våre verdier er: Vi leverer, vi har mot og vi gjør det sammen